Ha frissen őrli a kávébabot, akkor szinte minden esetben (különösen azon kávék esetében melyek az első reccsenés után még pörköltek) gazdagabb ízt kap. Ha a kávé már előre őrölt, az egyedi kávéaromák nagyon gyorsan elpárolognak (már az őrlés után 15-20 perccel megkezdődik ez a folyamat), mivel az őrölt kávénak sokkal nagyobb a felülete, mint az egész kávébaboknak.
Ez gyorsabb oxidációt és aromavesztést eredményez. Minél tovább tárolják az őrölt kávét, annál ízetlenebb a kész ital íze. A tökéletes kávéíz elérésének másik tényezője az őrlés, amely a Miele automata kávéfőzőkön egyedileg beállítható. Az, hogy mennyire finomra vagy durvára őrli a kávébabokat, nagyban befolyásolja a végeredményt. Az előre őrölt kávé esetében az őrlés gyakran túl durva vagy túl finom. Ez azt jelenti, hogy vagy túl kevés, vagy túl sok oldható anyag kerül ki a kávéból. Az eredmény savanyú vagy keserű íz.
Ismerje meg a Miele kávékat és válassza ki az Ön ízlésének megfelelőt.